Logga in

Dödsolycka i Vallentuna – man fick ställverk över sig och klämdes till döds

Publicerad
24 okt 2019, 10:58

En dödlig arbetsplatsolycka inträffade på tisdagseftermiddagen under byggandet av Molnbydepån i Vallentuna i samband med lossningen av ett ställverk.

– Han fick föremålet på sig och det har pressat den här personen så illa att han avled, det säger Eva Nilsson, presstalesperson på Stockholmspolisen till Stockholmdirekt.

Politik: Anders Ygeman får mothugg om macho-analys om elolyckor

Det var på tisdagseftermiddagen som den dödliga olyckan inträffade under lossningsarbete under byggandet av Roslagsbanans nya depå Molnby i Vallentuna. 

Mannen ska enligt mediauppgifter ha varit chaufför och enligt tidningen Arbetet var det ett ställverk som han fick över sig som klämde honom till döds. Polisens händelserapport anger att mannen konstaterades avliden på platsen. 

Elolycka med dölig utgång: Vd:n om olyckan: ”Vi har ägnat måndagen åt krisstöd och bearbetning”

Teknisk undersökning utfördes på platsen och polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död. Ingen är delgiven brottsmisstanke. 

Presstjänsten på SL, som är byggherre för Roslagsbanans depå i Molnby i Vallentuna, uppger att den avlidne mannen är anställd till en underentreprenör. SL gör en egen utredning av olyckan. Även Arbetsmiljöverket utreder olyckan. 

Enligt polisen har den förolyckade mannens anhöriga underrättats.

Elolycka: Cistern med chokladsås blev strömförande