Logga in

Vd:n om olyckan: ”Vi har ägnat måndagen åt krisstöd och bearbetning”

Publicerad
20 aug 2019, 13:33

Elmontören som omkom hade jobbat på Västra Orust energitjänst sedan 2013. De var två montörer som jobbade med felavhjälpning på en lågspänningskabel när den dödliga strömgenomgångsolyckan inträffade.

Den förolyckade elektrikern är född 1975, han har arbetat på Västra Orusts energitjänst sedan 2013 och på liknande arbeten som elektriker innan det. Under söndagen åkte han ut med beredskapslagd montör för att arbeta med felavhjälpning på en lågspänningskabel. Under arbetet inträffade olyckan och montören fick ström genom kroppen. Ambulans tillkallades och innan den anlände gjordes hjärtlungräddning. Mannen fördes med ambulanshelikopter till Norra Älsvsborgs länssjukhus men hans liv gick inte att rädda. 

Läs mer: Sju dödsolyckor på jobbet i januari – en elektriker bland de döda

– Vi hade samlat personalen här på kontoret och under söndagkvällen anländer polisen och bekräftar att han har avlidit. Det är tungt för oss. Vi är ett litet företag och alla känner alla. Det kommer ta en tid att bearbeta detta. Vi har ägnat hela måndagen åt krisstöd och minnesstund.

Det säger Krister Hillefors vd för Västra Orusts energitjänst. 

Läs mer: Dödsolyckan inträffade under rutinåtgärd

Vad händer nu?

– Nu kommer händelsen att utredas av Arbetsmiljöverket, Elsäkerhetsverket och även polisen. Vi ska ta reda på alla fakta som vi inte sitter på än. 

Finns det några indikationer på vad som orsakade olyckan?

– Vi måste låta utredningen komma fram till och ge sin bild av vad som hänt.

Läs mer: ”Skräm inte upp mina montörer”