Logga in

”Många följer mig i sociala medier för att få en energikick”

Publicerad
13 aug 2019, 09:38

Han lever med tredje gradens brännskador på 70-procent av huden efter att ha klättrat upp på en tågvagn och träffats av ett överslag. På sjukhuset sa de till honom att han aldrig skulle kunna gå igen. Axel Schylström motbevisade alla.

– Jag hade aldrig trott att intresset skulle explodera så som det har gjort.

Axel Schylström tillbringade hela förra året med att turnera med sin bok Bränd. Han blandar berättelsen om vägen tillbaka efter ljusbågsolyckan med att spela akustisk gitarr och sjunga. Senast vi på Elinstallatören träffade Axel var när han berättade sin story på Elsäkerhetsdagen 2015. En historia som tyvärr återupprepar sig eftersom många unga, likt Axel inte visste att el är farligt. I stort sett varje år klättrar en ny ung person upp på en järnvägsvagn och skadas svårt av överslag. Om Axel Schylströms berättelse kan hindra en ny olycka från att hända är oerhört mycket lidande sparat. 

Mer om ljusbåge: Experten: ”Ljusbågsrisker en bortglömd fara”

Axel Schylström är personlig, han har lätt för att sätta ord på tankar och känslor och det bjuder han på i sin bok, på scen och i sociala medier. Och det får mycket reaktioner.

– Det är många som skriver till mig efter att de läst boken. Jag tror det är samma skäl som många följer mig i sociala medier – för att de får en energikick av att jag är glad och positiv trots allt jag varit med om. 

För fyra år sedan när vi pratade var du precis i början av din karriär. Nu i sommar har du singeln Svärmorsdröm som hamnat på topplistor och streamats. Vad händer mer?

– Det går jättebra. I höst ska jag ut på turne med Robin Hood – the musical.

Efter ljusbågsolyckan: ”De bara skyller på varandra”