Logga in

Elektriker död i elolycka på Lyrön i Orust kommun

Publicerad
19 aug 2019, 11:05

En elektriker avled i en elolycka på söndagseftermiddagen på ön Lyr utanför Orust när han arbetade med felavhjälpning. Mannen fördes med ambulanshelikopter till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

En elektriker i 40-årsåldern som utförde arbete åt Västra Orust Energitjänst avled i en arbetsplatsolycka där han fick ström genom kroppen. Olyckan inträffade vid 17:30-tiden på söndagen och ambulans och ambulanshelikopter kallades till platsen. 

Stolptransformator: 20-åring svårt brännskadad

Upplivsningsförsök gjordes på platsen och mannen fördes till Norra Älvsborgs länssjukhus men hans liv gick inte att rädda. Polisen bekräftade dödsfallet vid 22:00-tiden det skriver GP.

Böter för elolycka med svåra brännskador

Elektrikern arbetade med störningsavhjälpning när olyckan inträffade. 

Polisen utreder händelsen som en arbetsplatsolycka och en anmälan om vållande till annans död är upprättad. Teknisk undersökning har genomförts och utredningen är överförd på Miljöbrottsenheten i Göteborg. 

Mannens anhöriga har underrättats.

Sju dödsolyckor på jobbet i januari – en elektriker bland de döda

Elbolaget mannen jobbade för, Västra Orust energitjänst, skriver på sin sajt: ”Vi har förlorat en kär vän och kollega och våra tankar går i först hand till de anhöriga”