Logga in

Stolptransformator: 20-åring svårt brännskadad

Publicerad
19 feb 2019, 14:38

En 20-årig man fick allvarliga skador efter att ha klättrat upp till en stolptransformator på lördagskvällen.

Olyckan inträffade utanför Arvidsjaur sent på lördagskvällen, rapporterade Piteåtidningen. Exakt hur det gick till är inte klarlagt. Men 20-åringen var på platsen tillsammans med ett gäng kompisar när han klättrade upp i en stolpe med en mindre transformator. Då drabbades han av en strömgenomgång genom kroppen.

Ett år efter ljusbågen: ”Vänsterhanden är paj”

SOS-Alarm fick larmet strax före midnatt. Förutom ambulans kallades även räddningstjänsten i Arvidsjaur ut för att hjälpa till att lokalisera olycksplatsen. Positioneringen var lite oklar så räddningstjänsten gav sig ut med både befälsbil och skoter.

Det visade sig att kompisarna hade fört 20-åringen till en stuga, och han var kontaktbar när han togs till sjukhus av ambulanspersonal. Därefter flögs han till brännskadeavdelningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han bedöms vara allvarligt skadad, men tillståndet är stabilt.

– Vi har personer ute på plats utanför Arvidsjaur som tittar på anläggningen och på området runt omkring. Vi gör också en anmälan till Elsäkerhetsverket vilket är rutin när sådant här händer, sade Jenny Hakeberg, som är kommunikatör på Vattenfall  till Piteåtidningen på måndagen.

Axel Schylström: ”Det blir mycket fokus på mina brännskador”

Senare under eftermiddagen framkom det att inga avvikelser hade hittats på platsen.