Logga in

Här börjar Assemblin med fast pris för installation

Publicerad
25 okt 2018, 09:43

Fast pris för varan installerad och klar. Assemblins nya initiativ på ett antal svenska orter ska fånga privatmarknadens digitala beteende.

PRESSMEDDELANDE FRÅN ASSEMBLIN:

Som ett av de ledande nordiska installationsbolagen ska Assemblin bli bäst i branschen på att använda digitaliseringens möjligheter. Sedan en tid pågår ett flertal digitaliseringsinitiativ, och en ny e-handelslösning är en av de första nya teknikdrivna produkter som lanseras.

Han började som e-handlare men fortsatte med installationstjänster

”För konsumenten blir det betydligt enklare jämfört med att köpa en produkt separat och sedan ringa hem en VS-montör.”

Andreas Aristiadis, affärsområdeschef och vd på Assemblin VS.

Assemblins kunder består främst av företag, men i viss utsträckning erbjuds även tjänster till privatpersoner. För att anpassa verksamheten till nya konsumentbeteenden har Assemblin VS nu öppnat en ny e-handelsbutik på webbsajten assemblin.se. Här kan konsumenter beställa köksblandare, duschset, WC-stolar med mera – installerat och klart, till fast pris.

”Nästan till varje badrum vill kunden köpa materialet själv”

– Den nya e-handelssiten innebär att vi blir mer tillgängliga för våra privatkunder. Vi börjar i liten skala med de vanligaste produkterna, och har ett totalpris på produkterna inklusive installation. För konsumenten blir det betydligt enklare jämfört med att köpa en produkt separat och sedan ringa hem en VS-montör. Inledningsvis vänder vi oss till boende i Göteborg, Växjö, Luleå och Skellefteå, men om det faller väl ut så kommer vi att skala upp den digitala butiken, säger Andreas Aristiadis, affärsområdeschef och vd på Assemblin VS.

Assemblin har under 2018 gjort flera satsningar på att utveckla sina tjänster med hjälp av ny teknik, varav e-handelslösningen är en. Generellt sett syftar Assemblins digitala initiativ till att förbättra och effektivisera de interna processerna, att utveckla erbjudandet och att förbättra kommunikationen med bolagets intressenter.

”Vi måste paketera våra erbjudanden så att kunderna ser vad vi tillför”

– Vi har gjort en genomlysning av vår verksamhet och funderat på hur vi kan dra nytta av den tekniska utvecklingen, både när det gäller att utveckla vårt erbjudande och vår egen verksamhet. Vi har en rad utvecklingsinitiativ på gång, både i egen regi och tillsammans med våra kunder och leverantörer. Förändringstrycket är just nu stort i hela branschen, och det är vår absoluta målsättning att ligga i framkant när det gäller ny teknik, säger Mats Johansson, koncernchef och vd på Assemblin.