Logga in

Skulle rengöra skylt – brännskadades av strömgenomgång

Publicerad
21 aug 2018, 09:37

En anställd på Geab fick ström genom kroppen vid en nätstation på Gotland. Mannen brännskadades på vänster hand och knä.

Olyckan inträffade tisdagen den 14 augusti när en anställd på Geab, Gotlands Energi, gjorde underhållsarbete vid en nätstation. Det rapporterar Helagotland.se. När mannen skulle rengöra en skylt råkade han på något sätt beröra en strömförande del.

Läs mer: Ett år efter ljusbågen – vänsterhanden är paj

Han drabbades då av en strömgenomgång genom kroppen och fick brännskador på vänster hand och vänster knä, de kroppsdelar som strömmen gick in och ut genom. Exakt vad som hände är inte klarlagt, men mannen mår bra, enligt Geabs vd Jan Karlsson

– Personen i fråga mår bra, och det har han sagt själv till sin närmaste chef. Han var på sjukhus i två dagar och är nu sjukskriven i en vecka för att kunna läka, eftersom det blev brännskador av strömgenomgången, säger Jan Karlsson till Helagotland.se.

Polisen har varit på platsen och gjort intervjuer och personal från Vattenfall, som äger 75 procent av Geab, ska hjälpa till med en internutredning. Elolyckan är anmäld till både Arbetsmiljöverket och Elsäkerhetsverket.

Läs mer: Nya filmklipp avslöjar allvarliga brister på bygget