Logga in

Ännu ett storprojekt för Bravida

Publicerad
14 jul 2017, 15:49
| Uppdaterad
9 apr 2021

Sjukhusområdet ska renoveras, och Bravida har fått i uppdrag att stå för samtliga installationer. Målet är att rusta området för framtiden och för att kunna erbjuda bättre vård.

Det är Helsingborgs hela sjukhusområdet som ska renoveras och moderniseras. Uppdraget har tilldelats Bravida Prenad som ska byta ut områdets försörjningssystem. Ordervärdet uppges vara på 125 miljoner kronor. I uppdraget ingår ett nytt högspänningsverk, ett lågspänningsverk, dieselverk, UPS och kraft- och fiberinstallationer, samt en ny teknikbyggnad.

Gränsöverskridande installationsuppdrag.

– Detta är ett viktigt projekt för Region Skåne som kräver mycket resurser och att entreprenörerna arbetar tillsammans redan från start. Bravida Prenad kan bidra med både muskler och kunskap. Vi har samarbetat tidigare och känner oss trygga i valet av leverantör, säger Tord Johansson, driftsakkunning på Region Skåne.

Mats Karlsson, regionchef för Bravida Prenad säger att sjukhusverksameten kommer att pågå som vanligt under hela projekttiden, vilket också är en av de främsta utmaningarna.

Arbetet förväntas pågå till halvårsskiftet 2020, hela området ska vara kvar 2026. Som mest kommer projektet att sysselsätta 10-15 Bravidamedarbetare.

Här byggdes de flesta lägenheterna per invånare.