Logga in

Dagligvarukedja inför snabbladdare

Publicerad
25 nov 2016, 08:42

Lidl installerarar elbilsladdare vid sina butiker där kunderna får ladda gratis. Med likströmsladdare från ABB kan en elbil ladda fullt på 20-30 minuter. Först ut är kedjans butik i Västra Frölunda i Göteborg.

Snabbladdarna vid Lidls butiker får en total effekt om 20 eller 50 kW, beroende om det är 2 eller 5 laddmoduler. Modulerna, med laddeffekt om 10 kW vardera tankar en elbils batteri fullt på 20-30 minuter. Stationerna har en kombination av alla tre typer av ladduttag som finns på marknaden, CHAdeMO, CCS och Mode 3 typ 2. Dagligvarukedjans kunder laddar gratis medan de handlar.

– Lidl växer i Sverige och vi ser hur allt fler kunder vill göra ekonomiska och miljömässigt smarta val, det säger Johan Augustsson fastighetsdirektör på Lidl.

Lidl har 168 butiker i Sverige. ABB har hittills installerat 5000 snabbladdare i världen varav 120 stycken i Sverige, lika många till är på väg ut.