Köper reservkraftsbolag i norr

Publicerad 30 jun 2016, 14:29

Eitech köper R-teknik i Örnsköldsvik AB och tar därmed ytterligare ett steg mot att bli komplett inom utbudet riktat mot marknaden för reservkraft. Det förvärvade bolaget är specialiserat på just service av reservkraft.

Eitech har en gedigen kompetens inom alla områden som berör reservkraft och avbrottsfri kraft. Genom förvärvet av R-teknik stärker vi verksamheten med ytterligare kundkontakter och erfarenhet, vilket leder till att vi kan ta större ansvar för serviceuppdrag av både stationära och mobila reservkraftanläggningar i vårt avlånga land.

Det säger Ulf Björklund, divisionschef Nord, Eitech Electro AB.

Läs också: Han tar över reservkraften

Eitech har under våren fått ordrar på reservkraft från Gällivare lasarett, Norrlands universitetssjukhus och FOI, båda i Umeå, och Eon Värme i Händelö i Norrköping.

Örnsköldsvikbaserade R-teknik omsätter 4 miljoner kronor och bolaget matchar Eitechs behov av ytterligare fokus på service. Bolaget är specialiserat på service av reservkraftsanläggningar, 25 års erfarenhet och har idag kompletta serviceuppdrag på området över hela landet.

– Förvärvet av R-teknik är helt rätt i tiden och stämmer även väl in med vår ambition att öka andelen serviceåtaganden inom hela Eitech-koncernen, säger Olle Backman, koncernchef Eitech AB.