Logga in

Avtal om el i modulhus värt 150 miljoner

Publicerad
23 jun 2016, 10:42

Bravida får ansvar för elinstallation och service i 5 000 lägenhetsmoduler som Lindbäcks bygg i Piteå ska producera de kommande tre åren. Ramavtalet är värt 150 miljoner kronor och kommer sysselsätta 20 montörer.

– Vi är i en stark expansionsfas och har nyligen fått stora ordrar, främst från marknaderna i Mälardalen och Norrbotten. Eftersom vi redan har jobbat med Bravida i ett antal år, kändes det naturligt att fortsätta samarbetet när vi nu utökar produktionen.

Det säger Lars Eriksson, inköpschef på Lindbäcks bygg. Bolaget är en av Sveriges ledande aktörer inom industriellt byggande av flerbostadshus. Modulerna tillverkas i Öjebyn utanför Piteå i en fabrik och där finns montörer från Bravida på plats. Montörer från installationsbjässen följer sedan hela produktion av bostäderna, dels när de monteras på platsen där byggnaden ska uppföras och dels genom att de levererar elservice till fastighetsbolaget efter inflyttning.

– Det finns en väldigt stor potential i detta på grund av den stora efterfrågan på bostäder. Genom det här ramavtalet har vi inte bara säkrat jobb för våra montörer, utan vi måste även anställa fler.

Det säger Andreas Risberg, avdelningschef på Bravida Piteå. Det kommer handla om sysselsättning för 20 montörer under avtalstiden.