Logga in

Midroc Electro blir störst i Göteborg

Publicerad
31 maj 2017, 13:53

Midroc Electro köper Skandia Elmontage och tre andra elteknikföretag i Göteborg med totalt 60 anställda. Förvärvet gör att Midroc Electro nu har omkring 1 850 medarbetare. Köpeskillingen är hemlig.

Midroc Electro köper Skandia Elmontage i Göteborg, formellt blir affären klar i morgon den 1 juni 2017.  Systerbolagen som följer med i köpet är Elektro Teknik Högsbo AB, El-Bröderna AB och V-Bygg El AB. De anställda går över till Midrocs verksamhet i Göteborg.

”Vi har jobbat med de planerna länge. När Midroc kom in i bilden kändes det bra direkt”

Christer Antbro, delägare Skandia Elmontage.

Läs mer om Skandia Elmontage: Volvos förtroende ger företaget styrka

– Vi ser en stark tillväxt i Göteborg i åtminstone fem år. Det är grunden till den här affären som nu gör oss till det största elteknikföretaget i Göteborg, säger Mikael Vestlund, vd för Midroc Electro, i ett pressmeddelande.

En av delägarna till Skandia Elmontage, Christer Antbro, menar att försäljningen kommer i rätt tid.

– Vi har jobbat med de planerna länge. När Midroc kom in i bilden kändes det bra direkt. Viktigt för oss har varit att det ska bli bra för befintlig personal, som ska känna trygghet i sina anställningar. Där har Midroc varit lyhörda. Jag kan ju också notera att det inom Midroc-koncernen finns stora karriärmöjligheter, säger han i pressmeddelandet.

De fyra Göteborgs-företagen som nu blir en del av Midroc Electros avdelning i Göteborg innebär framför allt en förstärkning av entreprenadverksamheten och arbetet mot industrin.

– Vi har haft en del gemensamma kunder och till och med bildat konsortium i några projekt, bland annat på Volvo. Det gör att vi lärt känna varandra som företag och jag ser att det är två kulturer som fungerar ihop och kompletterar varandra, säger Mikael Vestlund.

Christer Antbro är inne på samma linje.

– Det är viktigt för oss att vårda och behålla befintliga kunder. Det är betydligt enklare när företagskulturer ligger nära varandra. I våra gemensamma projekt har vi sett att projektledare klickar tillsammans och att montörer fungerar bra ihop, säger han.

Nyligen redovisade Midroc-koncernen en omsättning på 5,6 miljarder kronor för 2016, något som företaget kategoriserar som ”ett av våra bästa resultat någonsin”.