Finska installationsjätten vinstvarnar

Publicerad 22 apr 2016, 15:57

Caverion vinstvarnar inför kvartalsrapporten på torsdag. Rörelseresultatet för januari till mars i år ligger betydligt under samma period förra året.

Caverions kvartalsvinst blir 11,5 miljoner euro för januari till mars 2016. Det kan jämföras med 14,2 miljoner euro samma period förra året, det skriver bolaget i ett pressmeddelande. Sänkningen av kvartalsvinsten var inte väntad, tidigare prognos angav att vinsten skulle vara i linje med 2015.

– Under perioden har våra avdelningar teknisk installation och underhåll haft en lägre nyttjandegrad än väntat. Baserat på det här har vi under det första kvartalet vidtagit strukturåtgärder för 2 miljoner euro, säger Fredrik Strand, vd och koncernchef för Caverion Group.

På torsdag den 28 april klockan 9 på morgonen presenteras rapporten.

Bolagets prognos för helåret är att omsättningen ökar från 2015 års 2,4 miljarder euro och att rörelseresultatet får en betydande tillväxt från förra årets 91,5 miljoner euro. Enligt dagens pressmeddelande kvarstår den prognosen som presenterades den 27 januari i år.