Finska installationsbolaget sänker helårsprognos

Publicerad 28 apr 2016, 12:16

Caverion sänker sin prognos för helåret 2016 efter förra veckans vinstvarning för första kvartalet. Låg nyttjandegrad på installationsverksamheten i Sverige och Danmark-Norge och att den inte väntas kunna återhämta sig under året är orsaken till förväntat lägre rörelseresultat.

Årets omsättning förväntas nu hamna på samma nivå som 2015, det är konsekvensen av att Caverion igår meddelade att bolagsgruppen sänker sin prognos för helåret 2016 som en följd av vinstvarningen för första kvartalet som kom i förra veckan.

Det är lägre nyttjandegrad på divisionerna för tekniska installationer och underhåll i Sverige och Danmark-Norge under årets första kvartal som är orsaken till den försämrade prognosen. Rörelseresultat för första kvartalet blev 11,5 miljoner euro, jämfört med året innan 14,2 miljoner euro, eller en försämring med 19 procent.

Verksamheten utvecklas väl i Finland och Danmark skriver vd och koncernchef Fredrik Strand, bland annat med jätteordern på Kavlebod Brygge i Köpenhamn värd 80 miljoner euro men det finns problem till exempel i Norge. Marknadsläget där har inte förbättrats sedan slutet av 2015 och bolaget förväntar sig heller ingen snabb förbättring.