Logga in

Ful-elens utbredning avslöjas på elsäkerhetsdag

Publicerad
2 okt 2014, 15:37

Under EIO Elsäkerhetsdagen den 22 oktober, som är Elektriska Installatörsorganisationens (EIO) evenemang och som äger rum under Elmässan den 22-23 oktober, ska branschorganisationen avslöja resultatet av den så kallade ”fulel”-undersökningen. EIO har frågat sina medlemsföretag hur ofta de stöter på elinstallationer som inte följt reglerna eller som helt enkelt är felaktiga.

I en enkät till sina medlemsföretag frågar EIO till exempel: ”Har ditt företag under det senaste året fått hjälpa kunder som har haft felaktiga installationer, det vill säga som inte är utförda enligt reglerna?” En annan fråga lyder: ”Hur ofta har du under senaste tolv månaderna träffat på inbyggda fel/felaktiga installationer?”

Uppåt 400 företag ska hittills ha svarat.

– Jag kan säga redan nu att många av EIOs medlemsföretag stöter på problem, säger Monica Berling, kommunikationschef på EIO.

Under dagen kommer EIO även bland annat att berätta vad som händer i den pågående statliga utredningen om behörighetssystemet. Tv-profilen Martin Timell och elteknikföretagaren Håkan Svanström är några av de som kommer delta och tala.