Skadad elektriker hemma igen

Publicerad 2 apr 2014, 10:26

Den 20-årige elektriker som i torsdags fick ström genom kroppen i en arbetsolycka i Örebro är på fötter igen och tillbaka i hemmet.

– Trots den allvarliga olyckan fick han komma hem redan i fredags kväll. Enligt föräldrarna sover han bra och behöver inte äta några smärtstillande mediciner. I måndags var han tillbaka på sjukhuset för rutinmässiga kontroller och allt ser bra ut, säger Jakob Holmström, informationschef på Eon Elnät, till Elinstallatören.

Olyckan skedde på morgonen den 27 mars på en arbetsplats där Eons underentreprenör Infratek jobbar i ett linbytesprojekt. Elektrikern råkade då av okänd anledning komma i kontakt med en fasledare och det uppstod strömgenomgång. En kollega fanns på marken under stolpen.

Ambulans och polis kallades till olycksplatsen och mannen transporterades till hjärtintensiven på Örebro universitetssjukhus. Under fredagsmorgonen flyttades han till medicinavdelningen, och senare samma dag blev han alltså utskriven från sjukhuset.

– Vi lägger stor vikt vid säkerhet och därför är detta extra beklagligt. Nu kan vi konstatera att händelsen fick ett lyckligt slut, säger Jakob Holmström.