Elektrikerns tillstånd allvarligt men inte livshotande

Publicerad 28 mar 2014, 10:48

Tillståndet för den elektriker som igår fick ström genom kroppen i en arbetsolycka i Örebro är allvarligt, men inte livshotande. Detta enligt mannens arbetsgivare, Infratek, som också uppger att elektrikern är vid medvetande och kommunicerar med sin omgivning.

– Våra tankar går fortsatt till honom och hans anhöriga. Varje arbetsplatsolycka är ett misslyckande och det är uppenbart att vi har all anledning att fortsätta vårt intensiva arbete med att förbättra säkerheten för vår personal, säger Jakob Holmström, informationschef på Eon Elnät, som anlitat Infratek, i ett pressmeddelande.

Elinstallatören berättade igår om olyckan som inträffade halv åtta på torsdagsmorgonen, i Ormesta, strax öster om Örebro. Ambulans och polis kallades till olycksplatsen och den skadade elektrikern befinner sig nu på sjukhus.