Elektriker skadad på jobbet

Publicerad 27 mar 2014, 11:18

Under torsdagsmorgonen inträffade en arbetsplatsolycka i Ormesta, strax öster om Örebro, när en elektriker fick 20 000 volt genom kroppen. Mannen befinner sig nu på sjukhus.

Det var när elektrikern skulle utföra ett återställningsarbete efter ett linbyte som olyckan inträffade. Ambulans och polis kallades till olycksplatsen. Den skadade mannen arbetar på Infratek, som utförde underhåll på uppdrag av Eon.

Till Aftonbladet säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl vid Örebropolisen, att mannen andades när han kördes i väg i ambulansen. När Elinstallatören kontaktar Eons presschef, Jakob Holmström, har han inte fått någon ny information om mannens tillstånd.

– Han jobbade på Infratek, vår underentreprenör, och det som hänt är mycket beklagligt. Men jag har inget nytt just nu om hans hälsotillstånd. Nu följer vi fallet noga, säger han.