Logga in
Detta är en annons från DEFA
Detta är är en annons från DEFA

Smart konstruktion och enkel installation: DEFA Power är en dröm för elektrikern

Det finns många fördelar med DEFA Power. En av dem är den smarta konstruktionen, som gör installationsprocessen mycket enkel. ”Vi ger DEFA Power fem av fem stjärnor för installation och driftsättning”, konstaterar Erik Banehag, Head of Operations på North Projects Solutions.

DEFA:s devis är att även de mest avancerade lösningarna ska vara enkla att använda. Det gäller också DEFA Power – nästa generations laddbox som är skapad med både installatören och slutanvändaren i fokus.

Laddstationen DEFA Power har fått ett mycket gott mottagande från de elektriker som har installerat den.

Erik Banehag, Head of Operations på Transtemas dotterbolag North Projects Solutions, säger: ”Vi på North Projects, som är specialister inom elbilsladdning, hade förmånen att få göra en av de första testinstallationerna av DEFA Power. Den här lådan känns riktigt rejäl och exklusiv, samtidigt som den ligger i ett bra prissegment och dessutom är enkel att installera. Det är grymt med tydlig display och det är otroligt bra med en sex meter fast kabel. DEFA Power är en kioskvältare.”

Smart konstruktion, aluminiumsbaksida av laddenheten och flera ventileringshål i bakplattan verkar för effektiv avledning av värme från laddboxen så att den inte förlorar någon effekt. Laddenheten klickas sedan på och låses, och den tillhörande konfigurationsappen ger en intuitiv installationsprocess ända fram till överlämnandet av DEFA Power till slutanvändaren.

Därför är DEFA Power enkel att installera

Elektrikern börjar med att montera en mycket lättinstallerad bakplatta, vilket gör resterande moment mycket smidiga. Flexibel kabelinföring, visuell tydlighet, inbyggt vattenpass och enkel anslutning är ytterligare faktorer som gör arbetet enkelt.

Montören Daniel Karlgren på Notum, som är specialister på installation av laddstationer, bekräftar att DEFA Power är framtagen med elektrikern i åtanke: ”Hela processen är lättförståelig. Det går inte att misslyckas. Allt är intuitivt. Vi tycker att installationsprocessen för DEFA Power är toppen; det är smidigt att fästa bottenplattan och att använda installatörsappen. När jag konfigurerade DEFA Power för andra gången tog vi tid – och det tog bara en minut! Lastbalanseraren, DEFA Balancer, var också väldigt lättinstallerad med tydliga instruktioner. Både den fysiska installationen och driftsättningen var löjligt enkel.”
På bilden ovan: Daniel Karlgren, Notum.

Elektrikern Lucas Andersson på North Projects Solutions, berättar om sin upplevelse av att installera DEFA Power: ”Jag har jobbat med laddboxar ända sedan de kom ut på marknaden. I början var de stora, klumpiga och komplicerade. Sedan kom det nya boxar som var enklare att installera, men de saknade ofta något. Men DEFA har verkligen tänkt till när det gäller allt; bakplatta, framstycke och hela installationsprocessen. När man väl har kabeln på plats går allt väldigt snabbt.”
”Första gången jag installerade DEFA Power hade jag egentligen inte behövt titta i någon manual, utan allt var lättöverskådligt. Det gick inte att göra fel, och jag var positivt överraskad.”