Logga in

Vilken fördom om elektriker stör du dig på?

Publicerad
4 jun 2024, 13:22
| Uppdaterad
5 jun 2024

Har ni någon gång hört att elektriker inte städar efter sig? ”Det är det första vi får lära oss i plugget – att släppa allt där man står.”

Läs också:
Strategin som vände förlust till vinst

Läs också:
”Anlita en riktig elektriker”

Peter Bühler, el-lärare på Praktiska gymnasiet i Bromma samt ägare av Enkla eljobb i Huddinge

– Man får ju alltid höra den där om att ”elektriker inte städar efter sig”. Visst finns det kålsupare inom skrået, men låt mig säga att det inte stämmer. Nu är det för en gång skull dags att döda den myten. 

Mattz Birath, elektriker och ägare av Hyr en timme

– Att vi inte städar. Jag vet inte varför vi fått den stämpeln. Går du på ett bygge och det är skitigt och dammigt och det ligger bröte överallt så plockar jag upp det värsta men jag dammsuger inte. Men är jag hemma hos någon och det är fint, skulle jag aldrig ha mage att bara släppa allt och gå. Om en kund säger att jag inte vill betala för din tid att du ska städa. Då kan jag släppa det

Tänk att du har en trögskalad kabel, klart som fan att vissa av plastavskalen far iväg. Men jag försöker skala och lägga i fickan eller i varje fall runt där jag står. Det finns bra och dåliga av allt, men att säga att elektriker aldrig städar efter sig är fel.

Läs också:
”De hade kryssat i alla rätt”

Richard Sjöberg, affärsområdeschef Förnyelsebar el och ny elteknik Tlab

– Att vi skräpar ned och byggarna får städa upp. Vi brukar skämta om det här och säga ”javisst, det är det första vi får lära oss i plugget – att släppa allt där man står”. Visst finns det undantagen som bekräftar regeln och bara slänger vp-rör, slangar och trådar.