Logga in

Både lager och kontor brann upp

Publicerad
13 mar 2024, 16:22
| Uppdaterad
14 mar 2024

På några timmar försvann hela livsverket. Den kraftiga branden i ett industrihotell i Norrköping drabbade bland andra elgrossisten L&K Björkman.

Branden i det 10 000 kvadratmeter stora industrihotellet i Norrköping den 7 mars drabbade flera företag hårt. Ett av dem var L&K Björkman, återförsäljare till elgrossister sedan 40 år. Lagret med runt 1 000 olika artiklar förstördes.

”Allt är borta. Hela lagret. Hela kontoret. Jag startade firman för 40 år sedan och har aldrig varit med om något liknande. Det är inte roligt.”.

Leif Björkman, L&K Björkman

Läs också:
Experten om Oceana: ”Allt kommer att kasseras”

Läs också:
De fem vanligaste orsakerna till elbrand

– Det är fördjävligt. Men vi kan inte bara lägga oss och dö, utan det är fullt fokus på att ta oss framåt så att kunderna inte blir drabbade, säger vd Andreas Björkman till SVT.

Tre fjärdedelar av den stora byggnaden bedöms av räddningstjänsten vara totalförstörd. Fortfarande ett dygn efter att branden startat pågick släckningsarbetet.

– Allt är borta. Hela lagret. Hela kontoret. Jag startade firman för 40 år sedan och har aldrig varit med om något liknande. Det är inte roligt, säger Leif Björkman.

Bland övriga drabbade företag finns ett godsföretag och en däckfirma. Ett företag som hyr ut partytält till fester och event blev av med allt.

– Om det varit sommar hade många tält varit utställda, så det är extra otur nu. Skadan på företaget är 100-procentig. Allt är uppbränt, säger Magnus Falck till SVT.

Lyckligtvis skadades ingen människa under branden. Brandorsaken är i skrivande stund inte klarlagd. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

Läs också:
Så ska kriminaltekniker bli bättre på att utreda elbränder