Logga in

Löfgrens El: ”Vi har övervägt flera alternativ men magkänslan sa Hjo Installation”

Publicerad
12 feb 2024, 15:26

Hjo Installation har förvärvat Löfgrens El, ett företag i Tranås med specialisering inom olika elteknikområden

Text

Löfgrens El rapporterade en omsättning på nästan 30 miljoner kronor och en rörelsemarginal på nära 30 procent i det senaste bokslutet, vilket indikerar en hög lönsamhet.

Företaget erbjuder tjänster inom el, tele, data, larm, passage, batterilösningar och solenergi, samt serviceinriktad verksamhet mot lantbruk och industri. Vid förvärvstillfället hade Löfgrens El 12 anställda, en siffra som varit konstant i de senaste boksluten.

Omsättningen för Löfgrens El under de senaste fyra åren har varierat mellan 25,7 och 29,7 miljoner kronor. Trots en 14-procentig minskning av omsättningen under 2022 jämfört med föregående år, förbättrades lönsamheten mätt som rörelsemarginal med 3 procentenheter.

Hjo Installations förvärv av Löfgrens El ses som en strategisk åtgärd för att bredda koncernens tjänsteutbud. Mattias Ansgariusson, ansvarig för förvärvet hos Hjo Installation, och Andreas Löfgren, vd på Löfgrens El, har båda uttryckt positiva förväntningar på samarbetet och de möjligheter som integrationen medför.

-Löfgrens El är ett fint bolag som med sin expertis kompletterar till koncernens befintliga portfölj och möjliggör bredare helhetslösningar för kunderna, säger Mattias Ansgariusson, förvärvsansvarig Hjo Installation, i ett uttalande.

-Känslan är otroligt bra och det här blir en nystart. Vi har övervägt flera alternativ men magkänslan sa Hjo Installation efter att jag hade träffat Christoffer, Mattias och Fredrik. Jag ser fram emot nya kollegor och i ett större format kunna samarbeta och kunna ta hjälp av varandra, säger Andreas Löfgren.

Löfgrens El har även genomfört flera internationella projekt, inklusive uppdrag för en bilutställning i Amsterdam och Filippa Ks flaggskeppsbutik i Berlin, vilket understryker företagets kapacitet att hantera uppdrag över gränserna. Tillträdet för förvärvet är planerat till den 29 februari. Denna utveckling förväntas stärka Hjo Installations position på marknaden och bidra till fortsatt tillväxt inom eltekniksektorn.