Logga in

”Ibland är felen så knasiga att man får sig ett skratt”

Publicerad
28 dec 2023, 06:37
| Uppdaterad
27 dec 2023

Ska man jorda eller inte? Hur ska kablarna dras? Och vilka fel ska man undvika? Ni kommer till oss för raka svar. Här är några ämnen ni kastat er över 2023 – och en spaning mot 2024. 

Jag blickar tillbaka på 2023 genom att gå igenom vilka artiklar vi skrivit under året och vilka som fångat ert intresse.

Läs också:
Golvvärme – ”Fortfarande lika många som gör fel”

Det börjar med en artikel om att många gör fel när man kopplar golvvärme. Under året har vi grävt oss ännu djupare ner i yrkeskunskaperna? Ska man jorda eller inte? Hur ska kablarna dras? Och vilka fel ska man undvika? Ni kommer till oss för raka svar. Ofta hittar vi svaret ute bland er läsare, ni är själva experterna, annars söker vi rätt på det med hjälp av alla andra fantastiska experter i vårt kontaktnät. Den här genren av artiklar kommer vi att fortsätta producera så hör gärna av er så vi vet om det är kabeldimensionering, potentialutjämning eller något helt annat ni vill veta mer om.

Nästa genre är elfel, artiklar där vi hämtat uppslagen från vår populära Facebookgrupp Elfel med 76 000 medlemmar. El är viktigt, elinstallationer ska utföras av proffs och här kan felaktigheter lyftas fram. Ibland är felen så knasiga att man får sig ett skratt.

Solceller har vi skrivit åtskilligt med artiklar om under året och ämnena verkar aldrig ta slut. Själv skrev jag till exempel två vällästa krönikor om vem som får installera solceller (elinstallatörer är rätt svar).

Läs också:
Sätt punkt i diskussionen om vem som får installera solceller

Efterfrågan på solceller har mattats men intresset är ändå stort. Vi tacklar inte av, tvärtom. I februari kommer vi till exempel att livepodda från nya solcellsmässan Elmia Solar i Jönköping.

Hela laddboxmarknaden stod och skakade när Easeebomben briserade. Vi har hårdbevakat turerna efter att den populära laddboxen säljstoppats.

Läs också:
Easee – historien från marknadsledande till säljstopp

Sista ämnet jag noterat stort läsintresse kring handlar om batterier – och där ser många installatörer att intresset från kunderna ökat kraftigt på senare tid. Batterier spår jag bli en riktigt het fråga 2024.

Och jag tror på ett bra 2024 för elteknikbranschen, trots tal om lågkonjunktur.

Elektrifieringen i samhället talar för det.