Logga in

Säker mot ljusbåge

Publicerad
28 dec 2021, 07:00
| Uppdaterad
4 dec 2021

Från tyska företaget Dehn & Söhne kommer en ny serie skyddskläder, Dehncare ArcFit. De här kläderna skyddar mot ljusbågar vid arbete i ställverk och liknande. I Sverige säljs de av EEC, Euro Energy Components.

Den nya produktserien finns i olika färger och i utföranden för användning utom- eller inomhus. Det går att få företaslogotypen tryckt utanpå både jacka och byxor och i så fall testas att kläderna fortsätter att klara standardkraven för sådana här skyddskläder också efter det att logotypen är påtryckt.

Utomhusmodellen har fluorescerande färger. Alla utföranden är gjorda i material som uppfyller klass 2 skydd mot ljusbåge enligt klassning ELIM 13 cal/kvcm. Materialet har låg vikt men är ändå smuts- och vattenavvisande. Blixtlåsen har eldflamskydd.