Logga in

Grattis Voltimum till Elsäkerhetspriset 2021!

Publicerad
9 dec 2021, 08:12

Nobelpris i all ära. Även Elsäkerhetsprisets delas ut i december, och i år prisas Voltimum.

Text

Voltimum, som driver internetportaler med bransch- och produktnyheter för den professionella elinstallationsmarknaden, är vinnare av Elsäkerhetspriset 2021. I över tjugo år har Elsäkerhetspriset delats ut till en person eller organisation som på ett betydelsefullt sätt bidragit till det svenska elsäkerhetsarbetet.

Läs också:
FIE kammar hem Elsäkerhetspriset 2019

Elsäkerhetspriset är instiftat av STF Ingenjörsutbildning och delades ut på ELSÄK 2021 (Elsäkerhetsdagarna) den 6–7 december. Med en högtidlig inramning togs priset emot av Voltimums stolta representanter Björn Ahlgren, försäljningschef Sverige och Ylva Söderbergh, IT Manager.

Priset delades ut av Frida Palmgren, vd STF Ingenjörsutbildning, med motiveringen:

”Årets pristagare är en globalt verkande organisation som driver internetportaler för elinstallationsmarknaden och som har mer än 20 års verksamhet i Sverige. Under lång tid har man världen över, på ett objektivt och sakligt sätt, informerat om bransch- och produktnyheter i syfte att skapa förutsättningar för professionella elinstallationer.

Genom pristagarens internetportaler får användaren även tillgång till nödvändiga fakta om elektrisk materiel med anvisningar som säkerställer korrekt montering som är en förutsättning för såväl hög drift som elsäkerhet vid utförande av elinstallationsarbete.”

– Jag känner mig otroligt stolt över att få vara med och vinna den här elsäkerhetens Oscar! säger Björn Ahlgren, försäljningschef på Voltimum Sverige.

– Att få 2021 års Elsäkerhetspris är verkligen stort för oss, säger Voltimum Sveriges IT-chef Ylva Söderbergh.

Namnet Voltimum är en kombination av SI-enheten volt och ordet optimum. Bolaget ägs av ABB, Nexans, Signify och Schneider Electric.

– Årets pristagare har en stark förankring på den svenska marknaden, men har också ett spännande globalt perspektiv, säger Frida Palmgren, vd STF Ingenjörsutbildning.

Läs också:
Grattis, Sveriges äldsta solceller!

ELSÄK 2021 var den 26:e i ordningen och arrangerades på Radisson Blu Arlandia Hotell. Över 120 representanter från företag, myndigheter och intresseorganisationer var på plats för att diskutera elsäkerhet och de utmaningar som el- och energibranschen har framför sig.