Logga in

Elfelskalendern lucka 8: När bilhandlaren rekommenderat elfirman …

Publicerad
8 dec 2021, 06:00

”Jag jobbar på Dalby ­Elektriska och en kollega upptäckte denna fina lösning när vi skulle installera en vidarematning till en undercentral.”

”Huset är nybyggt och laddboxinstallationen hade gjorts bara dagar efter att familjen flyttat in. Den hade gjorts av en elfirma som bilhandlaren rekommenderat. Familjen var missnöjda med utseendet på installationen men trodde åtminstone att den var säker. När vi öppnade på locket och petade på kabeln sprakade det till fint, kabeln kan inte ha varit fast ens från början, då skruvarna satt väldigt hårt. Inkommande kabel var säkrad med 20A och gick in till en huvudbrytare och vidare till plintarna. Därifrån hade installatören gått med 2,5 kvadratskabel – resterna han klippt bort från EXQ:n de gått till laddboxen med. Kabeln har gått varm och haft dålig kontakt och lett till att familjen haft ­problem med laddboxen av och till.”

fler luckor:
Elfelskalendern lucka 1: Det är inte nyårsafton än

Mer slarv:
Elfelskalendern lucka 3: Den som bytte mätaren lämnade det så här …

Foto och bidrag: Filip Hirche

23 BILHANDLARENS REKOMMENDATION. Foto: Filip Hirche
Originalbilden.