Logga in

För trådlös utbyggnad

Publicerad
9 nov 2021, 07:00
| Uppdaterad
6 okt 2021

Tridonic har tagit fram nya trådlösa moduler för basicDIM som länkar samman trådbaserad Dali och Casambi Bluetooth. Med dem kan en professionell Dali-installation enkelt byggas ut med trådlös teknik, utan ytterligare kabeldragning.

Med en bDW G2 passiv modul ansluten till varje Dalikrets fungerar denna som översättare mellan Dali och Casambis mesh-nätverk. Anslutna komponenter uppfattas av Dali som om de var vanliga trådbundna Dali-komponenter. Det här gör det mycket enklare att bygga ut befintliga system, med mindre materialåtgång än vid konventionell trådbunden utbyggnad.

Tre olika trådlösa moduler har utvecklats – en för installation i armaturer eller i befintlig apparatdosa, en passiv modul för anslutning på befintlig Dalikrets med strömförsörjning och en aktiv modul med intern Dali-strömförsörjning på 50 mA. Den senare kan styra upp till 25 Dali driftdon.