Logga in

Modern retro

Publicerad
29 jun 2021, 18:58
| Uppdaterad
24 maj 2021

Den här gatuarmaturen från Flux ser vid första anblicken ut som gatlyktor såg ut förr i världen, men den är faktiskt en helt modern skapelse, i fransk design. Konstruktionen är helt öppen och saknar glaspartier som kan smutsas ner med tiden. I kupan längst upp döljer sig ljuskällan.

Kupan kan fås i förstärkt glas eller polykarbonat. Båda varianterna håller IP66. Oxya, som armaturen heter, kan fås med stolpe eller pendlad från en arm. Det finns en mängd olika optiker att välja på för att belysa allt från torg till innerstadsgator.

Strömförsörjning sker via snabbkoppling och underhåll kan utföras utan verktyg. Oxya är kompatibel med anslutningsstandarden Zhaga Book 18 och kan fås med flera olika former av intelligent styrning.