Logga in

Uppgraderad motorstart

Publicerad
19 apr 2021, 08:00
| Uppdaterad
22 apr 2021

Schneider Electric har uppgraderat sin motorstartare TeSys U. I sin nya version har den kapacitet upp till 38A AC och 28,5 kW.

TeSys U kombinerar magnetiskt och termiskt skydd med kontaktor för manövrering i en och samma produkt och är den första intelligenta motorstartern som kan integrera motorstarter med direktstart eller fram-/backfunktioner i en enhet som inte är mer än 45 mm bred.

TeSys U erbjuder tre funktioner som vanligtvis behöver kombineras för att få en komplett startapparat: Kortslutningsskydd, överlastskydd samt kontaktor för manövrering. TeSys U finns som direktstart eller fram/backkopplare med olika varianter på skydd för exempelvis frekvensomriktare. Förutom enkelheten och tidsbesparingen på grund av att det krävs färre komponenter, tar TeSys U också mindre utrymme i apparatskåpet.

TeSys U har tre typer av elektroniska skyddsmoduler: standard, avancerad och multifunktion. I avancerad ingår överbelastningstest och i multifunktion även övervakning, konfiguration och statistik. Avancerad och multifunktion är förberedda för olika tillvalsmoduler.

TeSys U är tillgänglig och godkänd i hela världen och finns med två olika spolspänningsalternativ: 24V DC och 110-240V AC.