Logga in

Hittar kabelfelet

Publicerad
9 apr 2021, 14:15
| Uppdaterad
8 apr 2021

Elma Springbok Tracker, TDR, är en så kallad pulsekometer. Instrumentet används för att bestämma avståndet till ett fel i exempelvis en markförlagd kabel och kan därför spara mycket tid vid felsökningen.

Det här instrumentet kommer nu i en uppgraderad och kraftigare version, Tracker v3 som har en stor och ljusstark pekskärm i färg som gör det enkelt att avläsa mätresultatet. Hög upplösning på skärmen möjliggör noggrann markering och avläsning.

Mätningen sker genom att en signal med hög pulsbredd skickas in i kabeln. På skärmen kan operatören sedan avläsa hur långt in i kabeln ett brott eller annat fel finns, ända upp till 20 km från anslutningspunkten. TDR kan också användas på fjärrvärmerör som försetts med söktråd och för kontrollmätning av koax- och signalkablar samt för uppmätning och märkning av byggströmkablar innan de läggs på lager.