Logga in

Storskogen köper Örnsbergs El och Data

Publicerad
13 jan 2021, 09:50
| Uppdaterad
22 mar 2021

Bolaget är specialiserat på service och teknisk fastighetsdrift och ansvarar för ett bestånd av 600 fastigheter. Har ”ett starkt erbjudande inom BMS och sakernas internet, IoT”, säger Thomas Larsson, segmentchef på Storskogen.

PRESSMEDDELANDE FRÅN STORSKOGEN:

Örnsbergs grundades 1989 och är specialiserat på el-service och teknisk fastighetsdrift, building management system, BMS. Inom ramen för affärsområdet teknisk fastighetsdrift ansvarar bolaget för övervakning av ett fastighetsbestånd på över 600 fastigheter och säkerställer att övervakningskameror, larm, hissar och annan hårdvara fungerar dygnet runt. Bolaget har sitt verksamhetsområde i Stockholm och leds av vd Mikael Partin.

Fler förvärv i början 2021: Assemblin El köper i Uppsala

Kamic köper Eltecno i Vellinge av bolagets grundare

Assemblin köper elteknikbolag i Karlstad

”Detta markerar ett nytt kapitel för bolaget, och vi ser mycket positivt på att fortsätta utveckla bolaget och ta vara på de möjligheter som finns på marknaden tillsammans med Storskogen”, säger vd Mikael Partin och får medhåll av affärutvecklingschef Fredrik Anagrius.

Förvärvet av Örnsbergs är Storskogens andra förvärv för året och bolaget kommer att ingå i segmentet Installation inom affärsområdet Tjänster, där Thomas Larsson är segmentschef.

”Det känns fantastiskt kul att få presentera Örnsberg som vårt senaste tillskott. Bolaget är välskött, ledningen är framåtlutad och kundreferenserna är mycket goda. Bolaget är väl positionerat på marknaden med ett starkt erbjudande inom BMS och sakernas internet, IoT”, säger Thomas Larsson, segmentschef på Storskogen.