Logga in

Blir det ni som får nästa tårta?

Publicerad
21 jan 2021, 05:45
| Uppdaterad
22 mar 2021

Många läsare har det lite extra tufft under pandemin. Så vi bestämde att månadens chefredaktörsmöte får bli en tårtutdelning. Ett gäng elektriker tog glatt emot oss ­utanför ett bygge i Uppsala.

Vi hade tänkt pausa vår idé om att dela ut tårta till läsarna. Coronasäkert ska det vara och tidningens ägare, Installatörsföretagen, är noga med att alla anställda följer restriktionerna. Vi ska inte ha möten och inte resa. Men är det någon gång våra läsare behöver uppmuntran så är det i dessa tider.

Någonting annat som förtjänar tårta: Grattis, Sveriges äldsta solceller!

Mer som muntrar upp en grå dag: Quiz – testa vilka elektriker-slangord du kan!

— Jag tyckte det var en kul grej när ni skrev och undrade om det fanns någon som ville ha tårta, säger Lars Jaldegren som svarade kortfattat men tillräckligt tydligt för att Elinstallatören skulle nappa.

Chefredaktör Fredrik Karlsson på väg att dela ut en tårta till El-doktorns anställda. Foto: David Lagerlöf

Det tackade hans anställda för när de tog emot oss utanför industrilokalen som byggs i Uppsala.

Det fick bli ett coronasäkrat arrangemang. Gräddtårtan med vaniljkräm och bär inköptes på mitt lokala konditori i Stockholm, fotografen och jag tog separata bilar från hem till bygge och vi stod långt ifrån elektrikerna på El-doktorn runt kabeltrumman vi hade som bord i duggregnet.

— Har man en bra kund så är det bara att följa den.

Lars Jaldegren

El-doktorn är hemmahörande i Tyresö strax söder om Stockholm, men jobben är ibland långväga, man har varit i Norrköping, Gnesta och Nyköping.

Gör som Lars Jaldegren och få också en tårta till gänget där ni jobbar! Mejla fredrik.karlsson@elinstallatoren.se Foto: David Lagerlöf— Har man en bra kund så är det bara att följa den, säger Lars Jaldegren och syftar på Plåthuset som bygger en industrilokal intill oss. Det är ett bra jobb, stora, öppna ytor och utan alltför stora utmaningar för ett rutinerat gäng elektriker.

— Det svåra är att projektera allt innan vi börjar, säger Lars Jaldegren som har sällskap av de anställda elektrikerna Andreas Andersson, Catlin Jaldegren, Mikael Möllerskog och Stefan Möllerskog.

Förutom industrilokaler har det även blivit en hel del villor de senaste åren för företaget som startades 1992 och blev aktiebolag flera år senare.

— Farsan hade elfirma och brorsan har elfirma så det ligger väl i släkten, säger Lars Jaldegren som har både frun och dottern som anställda i firman.

Hur klarar man coronakrisen då? Jo, jobben rullar in trots allt och klaras med viss anpassning.

— Vi åker aldrig mer än två i bilarna även om vi annars skulle samåkt fler, som hit till Uppsala, säger Lars Jaldegren. Sedan har vi handsprit i bilarna, plus micro så det går att äta där.  Och alla byggmöten är digitala numera.

Elektrikerna drar sig tillbaka till industri-lokalen för att avsluta arbetsdagen medan redaktör och fotograf packar ihop för att fortsätta arbetsdagen på annat håll.

Frågan är var vi dyker upp med vår tårta nästa gång. Hör av dig så kanske det blir hos er.