Logga in

Ett av Bravida Finlands bolag tar 100-miljonersorder i Eskilstuna

Publicerad
22 dec 2020, 15:33
| Uppdaterad
22 mar 2021

PRESSMEDDELANDE FRÅN BRAVIDA:

Bravida har fått i uppdrag av Tommy Allströms byggproduktion AB att utföra elinstallationerna till ett ordervärde av cirka 100 miljoner kronor när Coop bygger sin nya automatiserade varuterminal i Eskilstuna. Projektet kommer att inkluderas i orderingången för Finland i det fjärde kvartalet 2020.

Terminalen i Eskilstuna kommer ha en totalyta på 109 000 kvm och blir en av Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel. Projektet är en totalentreprenad och Bravidas arbeten innefattar projektering och installation.

Fler stora Bravida-ordrar: Tresiffrigt miljonavtal till Bravida på Stora-Bält-bron

Stororder i avloppstunnel till Bravida

– Projektet ställer höga krav på gott samarbete för att uppnå ett lyckat resultat. Vi har goda erfarenheter av att arbeta med Bravida och de var ett självklart val av samarbetspartner även i detta projekt kommenterar Tommy Allström på Tommy Allströms Byggproduktion AB.

I den helautomatiserade anläggningen strävar Bravida efter att installera de mest energieffektiva lösningarna för att byggnaden ska bli långsiktigt hållbar.  Alla processer i anläggningen kommer ske automatiserat dygnet runt vilket ställer höga krav på en väl fungerande teknik. God samordning och en detaljerad projektstyrning är några av faktorerna för att lyckas. Jörgen Henriksson, vd, Hangö Elektriska – en del av Bravida kommenterar:

– Det är ett spännande projekt där vi bidrar med våra specialistkunskaper inom logistik och energieffektiva installationer. Jag är trygg med att vi, tillsammans med Tommy Allströms byggproduktion AB kommer att leverera ett gott resultat som möter kundens önskemål.

Projekteringen har startat och kommer att sysselsätta omkring 20 medarbetare från Bravida och inkluderas i orderingången för Finland i det fjärde kvartalet 2020. Projektet kommer att stå klart i det andra kvartalet 2024 och Bravidas arbeten förväntas vara klart i slutet av 2021.