Logga in

Elfelskalendern lucka 4: Klätterfel: ”Det är inte så högt, bara 72 meter”

Publicerad
4 dec 2019, 06:00

Hinderljusbyte är en grannlaga uppgift beskrev Lennart Nilsson, när vi först publicerade hans bild. ”I 29 fall av 30 handlar det om att byta lampa, därför har man inte med sig reservdelar upp.” Men i det här fallet var det armaturen som tagit stryk.

Vad hade hänt egentligen?

– Det är svårt att säga. Normalt håller lampan borta snön och det är torrt och fint. Men det var någon i tråden i Facebookgruppen som föreslog att det kan vara en frostsprängning i plasten i lampkåpan efter att lampan slocknat.

4 x 1,5 = 6 …eller? Hagberg reder ut

Hur är det att jobba högt uppe?

– Det här är inte så högt, bara 72 meter. Som högst är vi uppe på 120 meter. Man är säkrad med en söll-skena som är en smart glidskena med hake som säkrar en på väg upp. Och när man stannar till säkrar man sig själv med stödlinor. Följer man restriktionerna går det inte att falla ner. Men man får inte vara höjdrädd.

Hela artikeln:  2 kilometer på snöskor och sedan åtta mil i bil: Armaturbyte 72 meter upp i 11 minusgrader

Elfelskalendern lucka 1: Dåligt fräs i favorituttaget

Elfelskalendern lucka 2: ”Alla elektriker” vet väl att fasskenan ska monteras på ovansidan

Elfelskalendern lucka 3: Skolboksexempel på elfel hade gjorts av ett proffs