Logga in

Café sprider nidbild av elektriker på julbord

Publicerad
29 nov 2019, 10:07

”Hantverkare, fula slipsknutar och alkohol i en vidrig kombination.” Cafés krönikör målar ingen smickrande bild av elektrikergänget på julbord. Själv har han gjort korkade grejer med el.

”Elektrikergänget och två andra typer av gäster du garanterat känner igen från julbordet.” Så lyder rubriken till en krönika i Café, skriven av komikern Nisse Hallberg. Han har tidigare arbetat som kock och säger sig ha sett allt för många julbord.Och allt för många julbordsgäster av krönikan att döma.

Elfel: En riktig elektriker ska klara att koppla en X-plint, men…

Kategorin ”elektrikergänget” beskrivs som killar som aldrig lärt sig att knyta slipsen. De sägs rasa in som en svensexa från ett misslyckat motorcykelgäng, bröla homofobt till julvisor och ha som enda fokus att ”fucka ur”. Det gäller att supa så mycket som möjligt för att maxa notan som chefen står för. Under måltiden bryts det arm och däckas i tallrikar med senapssill. Dricks kan restaurangpersonalen glömma, för den här notan betalas via faktura.  

De andra två kategorierna som häcklas i krönikan är kärnfamiljen från Trångsund och det äldre paret, som krönikören trots allt säger sig älska. Någon kärlek till elektriker framkommer däremot inte. Om ”24 grabbar från Orminge El och Pattar AB” dyker upp vid julbordet drar Nisse Hallberg hem.

Årets mest lästa elfel: 4 x 1,5 kvadrat = 6 kvadrat… eller?

Nisse Hallberg har själv gjort mindre smarta grejer med el. Senast han figurerade i Elinstallatörens spalter hade han utsatts för strömgenomgång när en elvisp startades inne i ett block av gelé, ett experiment som filmades i Tv6:s program Manick. ”Vårt säkerhetsteam hade sagt att det inte var någon risk eftersom det var gele och inte vatten” förklarade han den gången.