Logga in

”Att växa i Falköping är helt enligt vår plan”

Publicerad
19 aug 2019, 14:14

Provektor har köpt N E Johanssons Elektriska AB i Falköping med 10 anställda. Det Skara-baserade Provektor köpte ett annat bolag för mindre än ett år sedan och är nu uppe i 130 anställda.

PRESSMEDDELANDE FRÅN PROVEKTOR:

Nu är det dags för Provektor att ta position i Falköping och man gör det genom att förvärva N E Johanssons Elektriska AB. Provektor har de senaste åren expanderat kraftigt och är idag ca 130 anställda och det rullar på bra. Företaget förvärvade Företaget Tibro Eltjänst för knappt ett år sedan och nu är det dags för nästa steg.

– Att växa i Falköping är helt enligt vår plan. Vi finns på plats sedan ett år tillbaka men nu har vi möjlighet att ta en tydligare position. En lyckoträff att få förvärva ett fint företag som N E Johanssons Elektriska. På detta sättet får vi kunnig och duktig personal och en väl inarbetad kundkrets. berättar Provektors VD Kenneth Johansson.

Allt billigare solel skapar batteriboom – men inte i hemmen

N E Johanssons Elektriska finns idag i lokaler på Verkstadsgatan 10 i Falköping. Nils-Erik Johansson och hustrun Monica grundade företaget 1985. Det är idag 10 anställda i bolaget. Den 2 september är det dags för Provektor att ta över verksamheten.

– Jag är mycket glad och nöjd med den här affären, säger Nils Erik Johanson. Nya starka ägare som Provektor med bred kompetens och lång erfarenhet känns helt rätt. Det ger nya möjligheter för företaget och vår personal. Jag vet att Provektor kommer driva företaget i god anda och jag vet att personalen kommer att få det jättebra.

Emil Frid är den som kommer att ansvara för filialen i Falköping. Till sin hjälp har han Nils-Erik Johansson som blir Teamledare för gänget. Till den första oktober önskar man att N E Johanssons Elektriska är implementerat i Provektor.

Bravida breddar med el i Gävle

– Vi kommer driva verksamheten vidare på samma sätt som Nils-Erik och Monica har gjort och de kommer att finnas kvar i hos oss. Det är vi mycket tacksamma för. All personal erbjuds självklart fortsatt anställning hos Provektor. Bra elektriker är vi alltid glada och nöjda att få till oss och att rutinerade Nils-Erik håller ordning känns riktigt tryggt. Skrattar Emil.

Avslutningsvis hintar Kenneth om att Provektor inte har för avsikt att stanna upp.

– Vi kör på! Vi är glada att få möjligheten att ta över ett väl inarbetat företag med en duktig personalstyrka. Det är inte alltid lätt att hitta de företagen som känns rätt. När man gör det gäller det att slå till.  

Shoppingrundan fortsätter i Danmark

– Vi ska göra vårt bästa för att få fortsatt förtroende från både kunder och personal i Falköping med omnejd. Vi vill gärna ta ett större kliv in i Tidaholm och det har vi ju möjlighet till nu genom N E Johanssons kundkrets där, tillägger Kenneth med ett leende!