Logga in

100-miljonersorder till Instalcobolaget JN El

Publicerad
29 aug 2019, 10:46

JN El ska installera elen när Skanska bygger åt Scania i Södertälje. I lokalen ska Scania gjuta bland annat motorblock.

PRESSMEDDELANDE FRÅN INSTALCO:

Instalcos bolag JN El har fått i uppdrag av Skanska att utföra elinstallationer i samband med byggnationen av Scanias nya gjuteri i Södertälje.

Kassako: Så fick de en vinstmarginal – på mer än 24 procent

Uppdraget ska utföras i samverkansentreprenad där JN El ska göra elarbeten för ett ordervärde av cirka 100 miljoner.

Satsningen på ett nytt gjuteri är en av Scanias största industriella investeringar. Det kommer att göra det möjligt att tredubbla kapaciteten och samtidigt halvera energiförbrukningen jämfört med verksamheten i det nuvarande gjuteriet.

Förvärv: Instalco köper specialist på industriel

 Det här är ett viktigt uppdrag för oss och det är vårt långvariga samarbete med Scania och Skanska som ligger till grund att vi får vara med i det här prestigeprojektet. Samverkansentreprenaden ger oss stora möjligheter att på ett tidigt stadium föreslå och genomföra kostnadseffektiva och hållbara lösningar i det nya gjuteriet. Vi ser fram emot att samarbeta med Skanska och Scania under kommande år, säger Peter Hjerpe, vd på JN El i Södertälje.

Branschnyheter: Så mycket bidrog Instalcos 18 köpta bolag

JN El har börjat med det förberedande arbetet där den största delen kommer att utföras under 2020.

Det befintliga gjuteriet på Scania i Södertälje är byggt på 1910-talet. Den nya anläggningen som bland annat ska gjuta motorblock och cylinderhuvuden till Scanias motorer ska byggas i två plan på totalt 34 000 kvadratmeter. Gjuteriet kommer att ha en viktig roll i framtagningen av framtida ännu mer energieffektiva förbränningsmotorer.