Logga in

Instalco köper elinstallationsbolag i Helsingfors

Publicerad
2 jul 2019, 11:33

Växer inom el i Finland genom köp av bolag som är specialiserade på nyproduktion av bostäder och kontor.

Elbolaget VIP-Sähkö med säte i Vanda vid Helsingfors flygplats grundades 2008 och hade under verksamhetsåret 2018/2019 en omsättning på 95 miljoner.

Viktig pusselbit: Bravida breddar med el i Gävle

– VIP-Sähkö är specialiserade på el i bostadsproduktion vilket är en kompetens vi tidigare saknat i Finland. Med förvärvet stärker vi vår ställning på elmarknaden i Finland och ser en möjlighet till nära samarbete med flera andra Instalcobolag i området, säger Robin Boheman, affärsområdeschef Instalco Finland.

VIP-Sähkö arbetar främst med projektering och installation i lägenheter där den vanligaste storleken på projekten är mellan 30 och 250 lägenheter. Bolaget som har 45 anställda utför uppdrag i Helsingforsregionen men även i områdena kring Lahtis, Riihimäki and Hyvinkää. Kunderna består främsta av stora nordiska byggbolag som YIT, NCC, PEAB och SRV.

Instalcoförvärv: Instalco köper industriverksamhet i Södertälje

Bolaget grundades och ägs av Antti Juvonen och Jukka Räsänen som kommer att vara kvar i sina positioner i bolaget.

– Att bli en del av Instalco kommer att göra att vi kan fortsätta att utvecklas och ta nästa steg i VIP-Sähkös historia. Vi ser fram emot samarbetet med de andra Instalcobolagen, säger Antti Juvonen, vd på VIP-Sähkö.

Bravida har utökat i Danmark i vår: Bravida köper elföretag i Danmark

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i VIP-Sähkö Oy med tillträde 1 juli.

Samtidigt kom också nyheten att Instalco köper VS-installatören Pohjamaan Taloteknikka Oy i Uleåborg.

– Förvärvet av Pohjanmaan är ett första steg i vår expansion och geografiska spridning utanför Helsingfors och Tammerfors. Pohjanmaan är ett stabilt VS-bolag och har ett moget ledarskap som vill fortsätta att utveckla verksamheten, säger Robin Boheman, affärsområdesansvarig Instalco Finland.

Mer instalcoköp: Instalco köper specialist på industriel