Logga in

Linjemontage får indisk ägare

Publicerad
4 apr 2019, 17:03

Linjemontage i Grästorp AB får ny ägare from 1 maj. Det är det Bombaybaserade företaget Kalpataru Power Transmission Ltd som köper aktiemajoriteten från 3H Holding AB som ägs av Henrik Höglund.

PRESSMEDDELANDE FRÅN LINJEMONTAGE:

Linjemontage i Grästorp AB grundades av Henrik Höglund 1993 och har idag 140 anställda. Linjemontage är verksamt inom kraftförsörjningsbranschen och omsatte 700 miljoner SEK 2018. Linjemontage har etableringar på 12 orter i Sverige från Laholm i söder till Härnösand i norr samt ett kontor i Norge. Huvudkontoret finns i Grästorp.

Kalpataru Powertransmission Ltd ägs till ca 60% av familjen Mohnot och resterande 40% finns på Bombaybörsen. Företaget omsätter ca 8 miljarder SEK varav 4 miljarder SEK inom det segment som Linjemontage verkar inom.

Ägarförändringen innebär att Linjemontage kan fortsätta växa och utvecklas med Kalpataru Power Transmission Ltd i ryggen.