Logga in

Elektroautomatik köps upp av investmentbolag

Publicerad
7 feb 2019, 09:06

Storskogen förvärvar Elektroautomatik i Sverige AB. Förvärvet är Storskogens första under 2019 och blir det trettonde innehavet i Storskogen 3 Invest AB.

PRESSMEDDELANDE FRÅN STORSKOGEN:

Storskogen har under januari förvärvat en majoritet av aktierna i Elektroautomatik i Sverige AB. Management äger fortsatt en minoritetspost i bolaget. Företaget grundades 1965 och var från början konsulter inom el- och styrteknik. Idag är Elektroautomatik en helhetsleverantör inom automation med stor kompetens inom samtliga områden. Alltifrån första idén via design, montage och installation till det att anläggningen är driftsatt. Elektroautomatik tar även hand om servicen. Bolaget har kontor i Göteborg och Skövde och har idag ca 120 anställda och redovisade under det senaste räkenskapsåret en omsättning om ca 260 Mkr och ett EBITDA-resultat om ca 25 Mkr.

Mer företagsaffärer 2019: Instalco köper specialist på industriel

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat Elektroautomatik i Sverige AB. Det är ett välskött bolag med stolt historik som är starka i sin nisch. Vi ser fram emot att utveckla detta välskötta och lönsamma bolag tillsammans med management.”, säger Ronnie Bergström.

Vill stärka serviceerbjudandet: Assemblin köper i Sundsvall

”Företagets möjligheter att fortsätta växa och utvecklas i positiv anda har på alla sätt infriats med Storskogen som ägare. En långsiktig och driven ägare ser vi som mycket positivt”, säger Jonas Kjellberg, VD Elektroautomatik i Sverige AB.

Kommentar på finska Ares intåg på svenska marknaden i slutet av förra året