Logga in

Tjuvar monterade ned en tiondel av solcellerna i den stora Rödebyparken

Publicerad
14 nov 2018, 16:25

Tjuvarna klippte hål i staketet och monterade ner panelerna från stativen.

260 solcellspaneler har stulits från en stor solcellspark norr om Karlskrona, rapporterar P4 Blekinge. Stölden inträffade förmodligen i helgen, men upptäcktes först i måndags. Då visade det sig att ett flera meter stort ett hål hade klippts upp i staketet och att 260 av parkens 2070 paneler var försvunna. Exakt hur stölden gick till är inte klarlagt, men tjuvarna verkar helt sonika ha monterat ner panelerna och fraktat i väg dem med lastbil.

Läs mer: Alla Åkes solceller blev stulna

Värdet av de stulna panelerna beräknas uppgå till mer än en miljon kronor, och en anmälan om grovt stöld har upprättats. Ännu finns inga misstänkta, uppger Blekinge24. Parkens huvudägare Rödeby Elverk  är inte ensamma om att ha drabbats av solcellstjuvar.

Elinstallatören har tidigare skrivit om en privatperson utanför Värnamo som fick sin solcellsanläggning länsad – två gånger. Även utanför Arvika har en solcellspark drabbats av inbrott vid mer än ett tillfälle.

Läs mer: Så skyddar du solcellerna från tjuven