Logga in

Skolbyggandet bromsar in

Publicerad
3 sep 2018, 14:40

Offentligt byggande har bra fart men just skolbyggandet som haft flera år av kraftig tillväxt bromsar nu in.

PRESSMEDDELANDE FRÅN INUDSTRIFAKTA

Under första halvåret i år påbörjades husbyggnadsinvesteringar inom offentliga lokaler, som tex skolor, sjukhus och samlingslokaler till ett värde av ca 45 miljarder kronor. Samtidigt som ökningstakten i skolbyggandet verkar ha bromsat in, efter flera år med stark tillväxt, är det bra fart bland många övriga sektorer inom det offentliga byggandet. Detta meddelar Magnus Klein, som är konjunkturansvarig på Industrifakta, och hänvisar till analysföretagets kommande konjunkturrapport Marknadstrender Bygg, som kommer att presenteras i slutet av september.

Visserligen visar utfallet första halvåret i år en marginell minskning jämfört med samma period förra året, men takten i investeringarna pekar på en ökning i år, vilket också är vår prognos avslutar Magnus.

Mer skolinvesteringar: 100-miljonersorder till Bravida