Logga in

Tvist fällde Stockholmsinstallatör

Publicerad
9 aug 2018, 08:51

Största kunden betalade inte fakturorna och hävde samtliga kontrakt. Tvisten slutade med att elinstallationsföretaget med drygt 30 anställda gick i konkurs.

Stockholms Elektriska i Sverige AB försattes den 8 augusti i konkurs av Attunda tingsrätt. Företaget grundades 2013 i Arlandastad utanför Märsta och utförde el- och telearbeten i Stockholmsområdet. Bolaget gick med vinst de första åren och hade år 2016 en omsättning på närmare 35 miljoner kronor. Men hösten 2017 tvingades företaget, som då hade drygt 30 anställda, att ansöka om rekonstruktion.

Läs mer: Eitechs nedläggning kom som en chock 

”Enligt vad jag har fått beskrivet för mig ställde banken krav som bolaget inte kunde uppfylla”

Konkursfövaltare Linda Schenholm på advokatfirman Carler

Bakgrunden var en tvist med den största kunden. Enligt den rekonstruktionsplan som upprättades hade kunden inte betalat ett antal större fakturor för flera olika byggprojekt. I slutet av oktober hävde kunden samtliga kontrakt. Stockholms Elektriska och kunden hade olika uppfattning om omständigheterna och lyckades inte lösa tvisten.

Övriga delar av elinstallationsföretagets verksamhet var lönsamma, och därför startade ett rekonstruktionsförsök. Men det misslyckades och företaget gick i konkurs. Advokat Linda Schenholm på advokatfirman Carler, har utsetts till konkursförvaltare.

Varför misslyckades rekonstruktionen?
– Enligt vad jag har fått beskrivet för mig ställde banken krav som bolaget inte kunde uppfylla, säger hon.

Nu fortsätter hon arbetet med att driva in de utestående fordringarna. Elinstallationsföretagets verksamhet är nedlagd.

Läs mer: Så påverkas du av förändringarna i ID06