Logga in

Mycket rök när solcellsanläggning tog eld

Publicerad
14 jun 2018, 10:13

En solcellsanläggning i Skåne fattade eld i veckan. Branden startade i elkablarna.

Det var på onsdagseftermiddagen som räddningstjänsten fick larm om en brand på ett företagshotell i Skurup. Kablarna i elcentralen till en solcellsanläggning hade fattat eld, rapporterar Skånska Dagbladet.

Läs mer: Lös kabel blir livsfarlig gunga för barn – och andra fel när solceller installeras

Någon hade redan lyckats släcka branden med en pulversläckare när räddningstjänsten anlände. Men rökutvecklingen var fortfarande kraftig, och räddningstjänsten stannade kvar på platsen en tid efteråt. Patric Nilsson, som är inre befäl på Räddningstjänsten Syd, berättar för tidningen att räddningstjänsten måste agera mycket försiktigt i samband med brand i solcellsanläggningar.

– Det är inte helt enkelt att stänga av strömmen till solcellsanläggningar, konstaterar han.