Logga in

Bravida stänger filial

Publicerad
5 jun 2018, 09:48

Drygt 60 elektriker berörs när Bravida lägger ned en filial i Stockholmstrakten.

Installationsföretaget Bravida avvecklar sin filial i Danderyd norr om Stockholm. Det rapporterar Dagens Industri.

– Totalt berörs 64 personer på montörsidan, säger Patrik Ericsson, som är ombudsman på Elektrikerförbundet i Stockholm, till tidningen.

Läs mer: Eitech stänger två kontor

”Det företaget har sagt till oss är att enheten inte har levt upp till de mål som Bravidas ledning har ställt under ett flertal år.”

Patrik Ericsson, som är ombudsman på Elektrikerförbundet

Av de 64 elektriker om berörs har 53 erbjudits omplacering, medan elva har blivit uppsagda. De uppsagda, som arbetar med elentreprenader och elservice i hela Stockholms län, fick sina besked i mitten av förra veckan.

Beslutet ska varken ha med den försvagade bostadsmarknaden eller den kommande lågkonjunkturen att göra, enligt vad Bravidas ledning har sagt till facket.

– Det företaget har sagt till oss är att enheten inte har levt upp till de mål som Bravidas ledning har ställt under ett flertal år. Efter många om och men har de därför kommit fram till att verksamheten ska avvecklas, säger Patrik Ericsson till Dagens Industri.

Arbetsförmedlingen fick ett varsel om uppsägningarna av betydligt fler personer i april. Men efter förhandlingar rör det sig nu om ett färre antal som drabbas.

Läs mer: Eitechs nedläggning kom som en chock

Samtidigt är Bravida på väg att öppna i en annan Stockholmsförort, Sollentuna.