Logga in

Stressad elektriker fick 400 volt genom händerna

Publicerad
16 maj 2018, 10:35

En ung elektriker fördes till sjukhus efter en elolycka i Småland.

Olyckan inträffade tidigt på onsdagsmorgonen i förra veckan vid Södra Woods sågverk i Långasjö i östra Småland. Det rapporterar 24Emmaboda.

Läs mer: Arbetsfel bakom tre av fyra elolyckor

En kabel till en flisremsmotor hade kortslutits på sågverket, och en 21-årig elektriker skulle koppla in en provisorisk kabel för att få igång flisremmen igen. Under tiden stod såglinjen still. Elektrikern ska ha varit stressad och glömde att spänningsprova innan han påbörjade arbetet. Det ledde till att han fick en strömgenomgång genom händerna, med en spänning på 400 volt.

Södra Woods har anmält händelsen till Arbetsmiljöverket. Enligt anmälan kände elektrikern obehag men slutförde ändå arbetet. Därefter meddelande han en kollega vad som hade inträffat, och kollegan tillkallade en ambulans. 21-åringen blev inlagd på sjukhus för observation, skriver 24Emmaboda.

 Läs mer: Ett år efter ljusbågen: ”Vänsterhanden är paj”