Logga in

Grattis Emmy till SM-guldet!

Publicerad
27 apr 2018, 15:51

Emmy Åberg, elektriker på Råsmarks El i Alstermo en bit från Växjö, blev den som efter tre dagars hårt arbete och tävlande tog hem guldet. Hon är märkbart upprymd när vi pratar med henne bara en halvtimme efter prisutdelningen.

Stort grattis Emmy, hur känns det?

– Jag har inte fattat det än att jag vann!

Hur har det gått?

– Det var en del tidspress, jag hann inte med allt med larmdelen, men annars har det gått bra.

Se filmen från första dagen: De tävlar om SM-guldet

– Det var bara att kämpa på och gå på min taktik: bara att göra och göra det bra! Precis som man gör när man är hos en kund. Jag jobbade på så fort jag kunde, men man kan inte bara slänga upp grejerna. Jag är van vid att vara noggrann när jag arbetar.

– Det var bara att kämpa på och gå på min taktik: bara att göra och göra det bra!

Hur ska du nu fira din guldmedalj i Yrkes-SM?

– I dag blir det mest till att åka bil, vi kommer hem i natt. Men i morgon blir det nog ett glas vin och ett restaurangbesök på Mickes viltrökeri i Sävjöström.

Yrkes-VM på 2 minuter

Vad säger dina kolleger?

– De är jätteglada!

Och det kan vi på Elinstallatören intyga. När vi pratar med en av Råsmarks Els delägare, Jonas Jonasson, är han stolt som en tupp.

Yrkes-VM: Så tar du guld i Elinstallation

– Det är helt fantastiskt. Men det här har vi vetat hela tiden, hon är otroligt duktig, vi är jättestolta!

– Alstermo är ett litet ställe, bara 800 invånare, och Älghult som Emmy kommer ifrån är ännu mindre, så det här är en lokalproducerad elektriker! Alstermo och Älghult, ja, hela kommunen, är jätteglada över det här.