Logga in

Cyklar till stöd för cancervård

Publicerad
7 dec 2017, 16:37

1 627 kilometer på cykel. Så ska 10 medarbetare från ett irländskt bemanningsföretag få installationsbranschen att samla in pengar till välgörenhet.

Stödet till cancervård kommer från irländska företaget Silverback, som sedan tre år tillbaka hyr ut personal till installationsbranschen i Sverige. Hittills har över 60 elektriker och rörmokare hyrts ut till projekt över hela landet.

– Sverige är vår största marknad och därför känns det viktigt för oss att inte bara vara ”de utländska killarna”, utan även bidra med något till landet, säger Paddy Lyons, vd för Silverback.

Mellan den 10:e och 15:e december turas han och nio kollegor från huvudkontoret i Dublin om att cykla på två stationära cyklar. Dessa kommer periodvis att stå inne på kontoret, beroende på vädret, men även flyttas runt till några olika offentliga platser i Dublin.

Målet är att väcka så mycket uppmärksamhet som möjligt, och förhoppningsvis dra in cirka 50 000 kronor genom donationer från svenska företag.

Sammanlagt ska medarbetarna cykla 1 627 kilometer, vilket motsvarar avståndet mellan Dublin och Stockholm. Varje person ska cykla mellan två och tre timmar per dag.

Hälften av pengarna som dras in kommer att gå till svenska Barncancerfonden. Andra hälften går till välgörenhet på Irland.

Där startade en av Silverbacks medarbetare för drygt ett år sedan en välgörenhetsfond till stöd för cancersjuka. Anledningen var att medarbetarens fru gick bort i bröstcancer. Välgörenhetsfonden Joan Fagan Memorial Trust har hittills donerat 1,4 miljoner kronor till ett vårdhem för cancerpatienter.