Logga in

Triton säljer Infratek

Publicerad
2 nov 2017, 10:47

Den globala byggjätten Vinci Group köper Infratek från Triton för en hemlig köpeskilling. På nordiska marknaden har Vinci och Infratek ett kompletterande utbud vilket gör affären till en god matchning, uppger Triton. 

Vinci group äger 2 100 företag inom bygg och koncession globalt. Igår 1 november offentliggjordes Vincis köp av Infratek som sedan 2013 har ägts av Triton. Triton fonder äger flera bolag på installationsmarknaden, bland annat Assemblin.

Sedan Triton förvärvade Infratek har ett antal åtgärder vidtagits i bolaget som enligt Triton gjort Infratek till marknadsledande inom sin nisch.

Det är Vincis dotterbolag Vinci Energies som gör affären, bolaget är fokuserat på informations- och kommunikationsteknologi. Infratek består av tre norska bolag, ett svenskt och två finska och köpet omfattar 100 procent av aktierna i samtliga av dessa företag.