Logga in

Rexel börjar sälja solcell integrerad i takpanna

Publicerad
2 nov 2017, 16:44

Efterfrågan ökar på solceller som är integrerade i tak, väggar eller fönster. Det är bakgrunden till att Rexel ingår ett samarbetsavtal med ett svenskt bolag som säljer takpannor med inbyggda solceller.

Soltech Energys takpanna med integrerade solceller heter Shingel och i Sverige kommer den under tre år inte finnas hos någon annan elgrossist än Rexel, som har tecknat exklusivt samarbetsavtal. Till en början är det bara Soltech Energys takpannor som kommer säljas via Rexel.

Läs om när Myresjöhus började bygga med Shingel

– Solenergimarknaden tar fart och många av våra solenergikunder har växt mycket kraftigt i år. Vi har stor efterfrågan på byggnadsintegrerad och därmed estetisk solenergi, säger Mikael Bill, produktdirektör på Rexel Sverige.

Takpannanb Shingel kommer säljas i Rexels butikskoncept Storel och Selga.

– Soltechs strategi är att vara en materialleveratör och med det här avtalet når vi alla installerande solenergiföretag och bygg- och fastighetsbolag som vill köpa direkt av en grossist, det säger Frederic Telander, vd Soltech Energy.